Ilarijina rimska kuhinja
Degustacija tradicionalnih rimskih jela i uparivanja vina.
Automatski prevedeno
Šef kuhinje u gradu: Rim
Dostupno u smještaju
Tradicionalna rimska večera
KM116 KM116 po gostu
Minimum za rezervaciju iznosi KM460
Staza autentičnih okusa koja počinje s predjelom koji se sastoji od artičoke za procjenu ili prženog cvijeta bundeve s mocarelom i inćunima (zavisno od godišnjeg doba) u pratnji perli, povrća tjestenine i mješoviti bruskete.
Zatim, dva tradicionalna rimska peciva, pripremljena po originalnim receptima — kao što su carbonara, amatriciana ili cacio e pepe.
Na kraju, bezvremenski klasični desert: domaći tiramisù.
Časovi svježe tjestenine
KM116 KM116 po gostu
Minimum za rezervaciju iznosi KM460
Autentičan doživljaj posvećen okusima rimske tradicije.
Aktivnost počinje aperitivom dobrodošlice, uz lokalno vino dop
Tokom doživljaja se pripremaju i degustiraju tri vrste svježe tjestenine, svaka u kombinaciji s tradicionalnim sosom:
Fettuccine cacio e pepe
Ravioli sa svježim sosom od paradajza
Naušnice za Norma sos
Slatko se završava pripremom i degustacijom domaćeg tiramisùa.
Večera s rimskom uličnom hranom
KM116 KM116 po gostu
Minimum za rezervaciju iznosi KM460
Bogata i ukusna večera: hrskavo, prženo cvijeće bundeve s mocarelom i inćunima, pizza s mortadella straccialtella i pistacija, panzanella sa svježim paradajzom, gurmanski mužzzo s burratom i inćunima, a za zatvaranje slatkoće, klasični suprug s kremom. Sve u pratnji lokalnog dop vina
Večera morske hrane
KM194 KM194 po gostu
Minimum za rezervaciju iznosi KM773
Gastronomska morska ruta koju treba definisati na osnovu sezone i ulova, koja uključuje tri predjela, jednu tjesteninu i drugo jelo, nakon čega slijede deserti iz kuće.
Primjer menija:
Predjelo – tartare crvene tune, hrskava hobotnica na kremi od krompira, brusketa s panzanelom od škampa.
Prvo – trofeji s basom, limunom i pistacijom.
Drugi – ulov dana sa svježim i mediteranskim sastojcima.
Uključeno je lokalno dop vino.
Rimska večera i uparivanje vina
KM233 KM233 po gostu
Minimum za rezervaciju iznosi KM929
- Kapresa s mocarelom bizona, zrelim paradajzom i svježim bosiljkom, koju je pojačala Falanghina del Sannio, svježa i mirisna.
- Carbonara špageti, kremasti i ukusni zahvaljujući hrskavom jastuku, jajima i rimskom pecorinu, u pratnji elegantnog Verdicchio dei Castelli di Jesi.
-Saltimbocca alla Romana, mekani medaljoni teleća s pršutom i kaduljom, u harmoniji s intenzivnim Chianti Classicom.
- Tradicionalni aramisù, u kojem možete uživati s Vin Santo del Chiantijem.
Možete poslati poruku domaćinu (Ilaria) da prilagodi ili promijeni ponudu.
Moje kvalifikacije
20 godina iskustva
Kuhar u porodičnim restoranima i ugostiteljskim firmama u Rimu.
Postignuće u karijeri
Organizovao sam inauguraciju i druge događaje za Spazio Giallo u Rimu.
Edukacija i obuka
Uputstva u kuhinji na Akademiji italijanskog kuhara.
U svrhu zaštite plaćanja uvijek koristite Airbnb za slanje novca i komunikaciju s domaćinima.
Moje specijalnosti
Doći ću do vas
Putujem do gostiju u oblasti: Rim. Da biste rezervisali na drugoj lokaciji, možete mi poslati poruku.
Također možete doći do mene:
00165, Rim, Lacio, Italija
Šta treba znati
Uslovi za goste
Gosti stariji od 2 godine mogu prisustvovati, maksimalno 10 gostiju
Prilagođen pristup
Dogovorite se sa svojim domaćinom o detaljima. Saznajte više
Uslovi otkazivanja
Ako otkažete najmanje 1 dan prije početka rezervacije, dobit ćete povrat cjelokupnog iznosa.
KM116 Od KM116 po gostu
Minimum za rezervaciju iznosi KM460
Besplatno otkazivanje
Šefovi kuhinje na Airbnbu se provjeravaju po pitanju kvaliteta
Glavni kuhari se ocjenjuju prema svom profesionalnom iskustvu, portfoliju kreativnih menija i reputaciji izvrsnosti. Saznajte više
Vidite li problem?






