Okus Sicilije s kuharom Fabiom Simoneom
Otkrijte najiskreniju Siciliju kroz profinjeno i privlačno kulinarsko iskustvo
Automatski prevedeno
Šef kuhinje u gradu: Catania
Dostupno u smještaju
Essence of the Sicilian Garden
KM147
Minimum za rezervaciju iznosi KM587
Autentični okusi svježeg povrća i začinskog bilja iz otočkog vrta
PREDJELO
Giarratana crveni luk kuhani sous videom, punjen kozjim sirom i bosiljkom,
posluženo uz jagode vinaigrette
PRVI KURS
Carnaroli rižoto s bundevom i Etna porcini gljivama,
bivolski sos od plavog sira
GLAVNO JELO
Prženi kroket od leće sa sosom od šafrana i hrskavim divljim zelenilom
DESERT
Kružno pecivo s kremom Chantilly i Etnom
divlje jagode
Etna: Zemlja, vatra i meso
KM157
Minimum za rezervaciju iznosi KM587
Putovanje iz sicilijanskog srca, za toplo i duboko iskustvo.
Priča o ukusu i identitetu otoka
PREDJELO
Cacio Cavallo cheese crespella with Sicilian scottona tartare, Etna Porcini mushroom, caper fruit and belic sprouts
PRVI KURS
Svježa paccheri tjestenina alla Norma s paradajzom
sos, prženi patlidžan i pečeni slani
ricotta sir
GLAVNO JELO
Tenderloin dojilja svinja iz planina Nebrodi
s umakom od vina Marsala i začinskim biljem
krompir
DESERT
Degustacija sicilijanskih peciva
Sicilija, gdje se ostrvo susreće s morem
KM177
Minimum za rezervaciju iznosi KM587
Okusite more, živite na Siciliji, osjetite Mediteran
PREDJELO
Lokalni tatar s crvenom tunom, salata od citrusa s grejpom, narandžama i limunima,
mousse od avokada, sos od jogurta i peršin klorofil
PRVI KURS
Dugmad za domaću tjesteninu ispunjena rikotom i kandiranim limunom,
lokalni vrtni riblji umak i tostirane krušne mrvice bijelog luka
GLAVNO JELO
Catch of the day baked en papillote with citrus panzanella salatom
DESERT
Sicilijanska pjena od limuna s zagorjelim limunskim prahom
Časovi kuhanja svježe tjestenine
KM196
Minimum za rezervaciju iznosi KM489
Otkrijte umijeće ručno izrađene svježe tjestenine na zanimljivom i autentičnom času. Pod vodstvom kuhara Fabio Simonea, naučit ćete raditi s brašnom i jajima kako biste stvorili savršeno tijesto, oblikovali različite tradicionalne forme tjestenine i pripremali klasična italijanska jela. Praktično i osjetilno iskustvo koje spaja tradiciju i kreativnost, donoseći autentične i drevne okuse na vaš stol. Savršeno za one koji žele produbiti svoje znanje o italijanskoj kulinarskoj kulturi i uživati u ukusnom i zabavnom putovanju
Umjetnost ukusa
KM216
Minimum za rezervaciju iznosi KM587
Gurmanski 5 kurseva, doživljaj tradicije i inovacija
AMUSE BOUCHE
Iskustvo čula za tekuću pizzu
Krema od tostiranog hljeba, umak od paradajza San Marzano, sir od bivola stracciatella
PREDJELO
Pečena govedina u italijanskom stilu s umakom od majoneze od tune, voćem od kapera,
i escarole
PRVI KURS
Domaća bolonjska lazanja, stari parmezan
umak od sira i šafrana
GLAVNO JELO
Med i crni biber glazirana govedina s kafom
glazirana beba šargarepa i divlje zelenilo
DESERT
Zabaione i Tiramisù
Možete poslati poruku domaćinu (Fabio) da prilagodi ili promijeni ponudu.
Moje kvalifikacije
16 godina iskustva
Preuredila sam svoje kulinarske tehnike u kuhinjama s Michelinovim zvjezdicama u Nici i Monte Carlu.
The Shard work experience
Radila sam u poznatom restoranu u The Shardu u Londonu, usavršavajući svoje vještine u kuhinji.
Tehničar za ugostiteljske usluge
Diplomirao sam kao tehničar za ugostiteljske usluge.
U svrhu zaštite plaćanja uvijek koristite Airbnb za slanje novca i komunikaciju s domaćinima.
Moje specijalnosti
Ocijenjeno s 5.0 od 5 zvjezdica na osnovu 1 recenzije
Prikazano 0 od 0 stavki
Doći ću do vas
Putujem do gostiju u oblasti: Catania, Sirakuza i Taormina. Da biste rezervisali na drugoj lokaciji, možete mi poslati poruku.
Šta treba znati
Uslovi za goste
Gosti stariji od 4 godine mogu prisustvovati.
Prilagođen pristup
Dogovorite se sa svojim domaćinom o detaljima. Saznajte više
Uslovi otkazivanja
Ako otkažete najmanje 3 dana prije početka rezervacije, dobit ćete povrat cjelokupnog iznosa.
KM196
Minimum za rezervaciju iznosi KM489
Besplatno otkazivanje
Šefovi kuhinje na Airbnbu se provjeravaju po pitanju kvaliteta
Glavni kuhari se ocjenjuju prema svom profesionalnom iskustvu, portfoliju kreativnih menija i reputaciji izvrsnosti. Saznajte više
Vidite li problem?






